Installatietechniek

Groepenkast

Voor de veiligheid van u en uw omgeving is het van groot belang dat uw groepenkast naar behoren werkt. Kies daarom altijd voor een groepenkast die past bij uw stroomverbruik en laat deze regelmatig onderhouden door Veni-elektrotechniek.

Groepenkast aansluiten
Het aansluiten van een groepenkast kunt u overlaten aan ons. Er wordt onderscheid gemaakt tussen groepenkasten met een één fase aansluiting of een drie fasen aansluiting. Ook wordt er gekeken naar de hoeveelheid stopcontacten en lichtpunten in uw woning of bedrijfspand. Aan de hand hiervan wordt bepaald hoeveel groepen in uw groepenkast worden geplaatst.

Nadat wij vakkundig te werk zijn gegaan kunt u binnen de kortste keren veilig gebruik maken van uw gloednieuwe groepenkast.

Groepenkast uitbreiden
Wilt u uw stroomvoorzieningen uitbreiden en beschikt uw woning of bedrijfspand al over een goede groepenkast? Dan kunt u er het beste voor kiezen om uw groepenkast uit te laten breiden. Dit is vooral raadzaam als u apparaten aanschaft die extra stroom verbruiken.

Als u apparaten aanschaft met een vermogen van meer dan 2000 kilowatt is het van belang dat u een extra groep in de groepenkast laat plaatsen om kortsluiting te voorkomen. Een elektricien weet precies hoe dit in zijn werk gaat en zorgt ervoor dat u uw nieuwe apparaten na het uitbreiden van de groepenkast veilig kunt gebruiken. Kies voor uw eigen veiligheid en laat het uitbreiden van uw groepenkast daarom altijd over aan ons.

Groepenkast vervangen
Bent u verhuisd en komt u tot de ontdekking dat uw nieuwe woning nog over een oude stoppenkast beschikt? Tegenwoordig worden in alle nieuwe woningen groepenkasten geplaatst. Deze zijn een stuk veiliger dan de ouderwetse stoppenkasten, dit komt mede door de aanwezigheid van een extra aardlekschakelaar. Hiermee worden kortsluiting en overbelasting voorkomen.

Wilt u uw groepenkasten laten vervangen? Neem dan contact op met ons.